Deze overheerlijke lichtgekleurde rosé uit de Ni(π)us stal is op natuurlijke wijze gemaakt van de Bobal druif.
Wat een kleur en wat een smaak! Natuurlijke mooie lichte rosé van Bobal met een scheutje tempranillo.
Fris, elegant, licht rood fruit, soepel en een fris zuurtje. Als aperitief of bij gegrilde/gebakken vis of kip, groenteschotels en pasta’s.
De druiven zijn afkomstig van gemiddeld 25 jaar oude wijngaarden gelegen op 800 meter hoogte bij Iniesta – Cuenca. De bodem bestaat uit zand, kalk en kiezel met weinig organisch materiaal. Het beperkte vocht waarmee de plant zich voedt, wordt in de onderliggende lagen goed vast gehouden. Het mediterrane klimaat met praktisch geenneerslag vanaf eind april t/m september, in combinatie met vele uren zonneschijn gedurende de rijpingsperiode van de druiven, verkleinen het risico op schimmel en ziektes. Het isdaarom niet nodig om bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Door de droogte is de groei gelimiteerd tot een beperkte
productie van 40hl/ha. Er wordt volledig natuurlijk gewerkt. Nadat de trossen in de vroege ochtend worden geplukt, worden zij direct na aankomst in de bodega ontsteelt, licht geperst en zonder schilinweking gedurende 14 dagen op 12-14°C vergist op rvs-tanks. Zo ontstaat een heel licht getinte rosé. Voor de afvulling op fles wordt de wijn geklaard met plantaardige proteïnen en bentoniet (een kleisoort) en licht
gefiltreerd.